Pulled chicken, coleslaw og skyr oopsies

Bønne brownie med skyr-is

For noget tid siden lavede jeg Louise Lorangs chokoladekage med sorte bønner (Se opskrift her). Kagerne overraskede mig meget, idet de var utrolig luftige og lækre. Dog synes jeg der var lidt for meget sukker og smør i kagerne, så jeg har i denne weekend forsøgt at lave en sundere kage med de sorte bønner.  Jeg har hentet inspiration fra Stinna.dk og Sesamsesam.com, som begge har lavet lækre bønne-brownies, på hver deres måde. 

Jeg serverede bønne brownien med skyr-is og friske blåbær for min søde veninde der var på besøg i går og den blev taget rigtig godt imod.

bønnebrownie bønne2

Bønne brownie (ca. 10 portioner)
100g tørrede sorte bønner
100g mandler
1 banan
3 æg
1 espresso shot
1 tsk vaniliepulver
1 tsk bagepulver
120g sukrin gold (eller brun farin)
60g kakao
30g smeltet kokosolie
100g hakket chokolade
80g hakkede valnødder
lidt salt

1. Bønnerne skal ligge i blød natten over. Derefter koges de i ca. 30 min.
2. Mandlerne blendes til mel og hældes i en skål.
3. De sorte bønner og bananen blendes til en ensartet masse
4. Tilsæt et æg af gangen og blend
5. Tilsæt espresso shortet og blend
6. Bland vaniliepulver, bagepulver, salt og kakao sammen med mandelmelet.
7. Tilsæt bønne-blandingen og den smeltede kokosolie til de tørre ingredienser og bland grundigt.
8. Tilsæt til sidst den groft hakkede chokolade og valnødderne.
9. Dejen hældes i en spring-form (tror min dej var ca. 5 cm høj) og bages i ca. 25 min ved 180 grader.
10. Sæt kagen på køl, til den er helt kold, inden den serveres. Den smager faktisk bedst dagen efter.

God bagelyst!

Skyr-is (3-4 portioner)
4 dl skyr
1dl (ca. 3 æg) æggehvider
2 spsk agavesirup

1. Pisk æggehviden stiv
2. Rør skyr og agavesiruppen sammen
3. Tilsæt æggehviderne
4. Is-blandingen hældes i en ismaskine i cirka 30 min.
5. Når isen er færdig hældes den i en beholder og opbevares i fryseren indtil servering.

Tag  isen ud af fryseren ca. 20-30 min. før servering, da den bliver meget hård.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pulled chicken, coleslaw og skyr oopsies