Find mig på instagram

Kyllingeboller i gul karry med blomkålsris

Noget af det jeg laver allermest til aftensmad, er helt sikkert kylling i rød karry. Det er nemt og super lækkert med en masse grønsager og sobanudler eller fuldkornsnudler. Derfor synes jeg det var på tide at prøve noget nyt, og da det var lang tid siden, at jeg havde lavet mine spicy kyllingedeller, blev det kyllingeboller i gul karry med blomkålsris.

IMG_5983

Kylingeboller i gul karry (ca. 3-4 portioner)
400g hakket kyllingekød
2 store løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 lille bundt persille (basilikum kan også bruges)
1 æg
1 spsk fintvalsede havregryn
Salt
Godt med peber
1 spsk olie
1 dåse kokosmælk (jeg brugte light)
1 dl vand
1 spsk mel
3 spsk karry
1 spsk stærk mangochutney
1,5 spsk fiskesovs
1 stor rød peberfrugt
2 forårsløg
Frisk koriander
Peanuts

1. Start med at rive et løg og et fed hvidløg.
2. Hak persillen og chilien fint.
3. Det hakkede kyllingekøg, havregryn, æg, løg, hvidløg, persille og chili blandes grundigt til en enartet masse. Tilsæt salt og godt med peber.
4. Form farsen til små kugler. Jeg brugte en teske til at forme med. Læg kuglerne på en tallerken og lad dem hvile.
5. Hak det andet løg fint. Varm olien i en stor gryde. Svits løget.
6. Kom karry og mel ned til løget. Lad det stege i ca. 1 min. Rør meget i det.
7. Tilsæt kokosmælk, vand, mangochutney og fiskesovs.
8. Sæt låg på og lad det simre et par minutter.
9. Lig kyllingebollerne ned i gryden. I et lag.
10. Sæt låg på igen. Lad det simre i ca. 10 min.
11. Skær peberfrugten i små strimler og kom den ned i gryden.
12. Smag retten til med fiskesovs og peber.
13. Server retten med blomkålsris samt forårsløg, peanuts og koriander på toppen.

Blomkålsris (2 personer)
1/2 blomkålshoved
Kogende vand

1. Riv eller blend blomkålen.
2. Kom blomkålen op i en skål dæk det med kogende vand.
3. Lad det stå i ca. 5 min.
4. Sigt blomkålen og vrid det derefter i et rent viskestykke, så al væden presses ud.
5. Server 🙂

1

  • Simone

    Ser lækkert ud, det vil jeg prøve :). For en mere autentisk thai smag (hvis man er til det), er det også rigtig godt at bruge citrongræs, tørrede lime blade og evt. thai basilikum, som smager lidt ligesom anis 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find mig på instagram