Müsli med valnødder

Pulled chicken, coleslaw og skyr oopsies

I sidste weekend lavede jeg pulled chicken med coleslaw i oopsies. Hvilket jeg aldrig havde lavet før, men det var et hit! Jeg har tit overvejet at lave oopsies, for at undgå at spise for meget brød og jeg synes umiddelbart at det virkede som en fin erstatning, idet man får følelsen af noget blødt og fluffy.

pulled chicken

Start med at bage oopsierne, da de skal køle af mens kyllingen er i ovnen.

Oopsies:
3 æg
100g skyr
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk HUSK
Sesam til at drysse ovenpå. Du skal også bruge andre frø eller kerner.

1. Tænd ovnen på 130 grader
2. Del æggehvider og æggeblommer fra hinanden i hver sin skål.
3. Æggeblommerne blandes grundigt med skyr og bagepulver.
4. Rør HUSK i ægge/skyr blandingen
5. I en anden skål piskes æggehviderne stive med salt.
6. Når æggehviderne er stive, røres det forsigtigt sammen med æggeblomme/skyr-blandingen.
7. Del dejen i 6 portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at de ikke bliver for flade.
8. Drys med sesamfrø eller andre frø/kerner
9. Bag i 25 min.
10. Lad dem køle af.

Pulled chicken
2 kyllingebryster
1 spsk røget paprika
2 spsk sød paprika
1 spsk sennep
1 dåse tomatpure
ca. 1 spsk ketchup
2 tsk chili flager
2 tsk Salt
2 tsk Peber

1. Rør paprika, sennep, tomatpure, ketchup, salt og peber godt sammen. Smag eventuelt marinaden til med lidt ekstra paprika, sennep eller ketchup.
2. Tilsæt kyllingen
3. Kom det hele i en pose og læg det på køl i så lang tid du vil. Min nåede kun at marinere i 2 timer.
4. Tænd ovnen på 150 grader
5. Kyllingen og marinanden hældes i et ildfast fad beklædt med staniol. Luk staniolen omkring kyllingen og sæt det i ovnen.
6. Kyllingen skal cirka have 1,5 time i ovnen. Skru evt. lidt ned for varmen efter 45 min. Og hold øje med hvornår kyllingekødet er færdigt.
7. Tag derefter kyllingebrysterne over i et fad eller skål sammen med marinaden og hiv med to gafler kødet fra hinanden.

Coleslaw
Et halvt spidskål
4-6 gulerødder (alt efter hvor store de er)
3 dl skyr
1 dl mayonaise
Lidt sukker
Salt og peber

1. Riv gulerødderne på et rivejern
2. Skær spidskålen i lange strimler (ikke alt for store)
3. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og sukker

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Müsli med valnødder