Morgenmad hos Nordisk Brødhus

Fastelavnsboller

På trods af lidt tømmermænd søndag morgen, besluttede jeg mig for at bage fastelavnsboller. Normalt når jeg har købt fastelavnboller hos bageren, er det dem med en masse flødeskum i, men denne gang blev det fastelavnsboller med kagecreme og remonce. Jeg har brugt Claus Meyers opskrift  til cremen og remoncen. De var et stort hit, både også hos min kæreste og familie.

 

foto 3

foto 1

Fastelavnsboller med kagecreme og remonce (ca. 18 stykker)

Dej:
3,5 dl mælk
1 tsk salt
En halv pakke gær
100g smør
30g sukker
ca.550g hvedemel

Kagecreme:
1 æg
20g sukker
2,5 dl mælk
1/2 vaniliestang
2 spsk majsstivelse f.eks. maizena

Remonce:
100g marcipan
100g smør
100g sukker

Kakaoglasur:
4 spsk florsukker
3 spsk kakao
vand.

1. Lun mælken. Husk den endelig ikke må blive for varm, for så slår den gæren ihjel.
2. Gær og salt røres ud i mælken.
3. Smelt smørret og lad det køle i ca. 5 min.
4. Tilsæt det smeltede smør og sukker.
5. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt. Dejen skal virke smidig og glat.
6. Lad dejen hæve i ca. 1 time, eller til det har hævet til dobbelt størrelse, under et viskestykke.

7. Varm mælken, men husk den ikke må koge.
8. Pisk æg, vanilijekorn, sukker og majsstivelse sammen.
9. Tilsæt den varme mælk og pisk.
10. Hæld hele blandingen tilbage i gryden og pisk indtil cremen er tyk.
11. Køl cremen af. Jeg satte min i køleskabet. Drys lidt sukker på cremen, så undgår man at der kommer skind på.

12. Rør sukker og marcipan sammen.
13. Tilsæt smørret og rør det til en ensartet masse.

14. Slå dejen ned og ælt den igennem. Dejen rulles ud med en kagerulle. Dejen skal være tynd ca. 1/2 cm. Skær dejen i 18 firkanter. Læg ca. 2 tsk creme og 2 tsk remonce på hver firkant og luk bollen, ved at folde hjørnerne ind over hinanden og klem dejen godt sammen, så fyldet ikke flyder ud, når de bages. Man kan evt. komme lidt god marmelade eller chokolade i bollerne, sammen.
15. Læg bollerne med samlingerne ned af, på en bageplade beklædt med bagepapir.
16. Lad dem hæve i ca. 30 min, eller til de har hævet til dobbelt størrelse.
17. Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
18. Bag bollerne i ca. 10-12 min. Indtil bollerne er gyldne.
19. Lad fastelavnsbollerne køle af.

20 Rør flormelis, kakao og lidt vand sammen til en lidt tyk og ensartet masse.
21. Når bollerne af kolde pyntes bollerne med glasur inden de serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad hos Nordisk Brødhus