Stærk kyllingegryde med sorte bønner

Kanel-/rosin-brød

Dette brød både smager rigtig lækkert og mætter godt. Der er kun tilsat en smule hvedemel, ellers er der hovedsagligt brugt havregryn og grahamsmel. Kanelet og rosinerne er med til at gøre brødet lidt sødt. Rigtig lækkert til morgenmad eller som eftermiddagssnack, især ristet med lidt smør.

Desktop1

Kanel-/rosin-brød (2 brød)
1 pakke gær
3 tsk salt
2 tsk sukker (jeg brugte sukrin)
5 dl. mælk
4 spsk kanel
1 spsk kardemomme
3 dl rosiner
300 g grahamsmel
250 g havregryn
Ca. 150 g hvedemel eller sigtet speltmel

1 æg
1 spsk kanel
1 spsk sukker (jeg brugte sukrin)

Fremgangsmåde
1. Gær, salt og sukker røres sammen, indtil gæren er flydende.
2. Tilsæt mælk, kanel, kardemomme, havregyn og grahamsmel. Rør grundigt.
3. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen, indtil dejen ikke føles klisteret. Ælt dejen godt igennem.
4. Sæt dejen til at hæve i ca. 45-50 min. et lunt sted, med et visketykke over.
5. Ælt dejen igennem og form to brød og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
6. Lad dejen efterhæve i ca. 30 min, under et viskestykke.
7. Pensel brødene med et sammenpisket æg. Kanel og sukker blandes og strøs ud over brødene.
8. Bag brødene i ca. 20-35 min, i en forvarmet ovn på 200 grader.
9. Nyd brødet mens det er varmt med lidt smør på.

Da vi aldrig når at spise al brødet, plejer jeg at skære brødet ud i skive og fryse det. Så er det nemt lige at tage en skive ud af fryseren og riste det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærk kyllingegryde med sorte bønner