Græsk inspirerede oksefrikadeller

Oksedeller i tomatsauce

Jeg laver ofte med vilje for store portioner aftensmad, for så ved jeg at der er rester til dagen efter. På den måde sparer jeg tid i køkkenet, hvilket er skønt hvis man ved, at man kommer sent hjem. Den anden dag havde jeg lavet en stor portion oksefrikadeller, som jeg dagen efter benyttede i en dejlig tomatsauce med squash-spaghetti (man kan sagtens bruge fuldkorns-spaghetti) og parmasan. Super nemt og lækkert!

IMG_6207

Oksedeller i tomatsauce med squash-spaghetti (2 store portioner):

10-12 oksefrikadeller (se tidligere opskrift)
1 fed hvidløg
1 stort løg
6 store tomater
En håndfuld frisk basilikum
1/2 dåse hakkede tomater
1dl vand
1/2 grønsags bouilionterning

Fremgangsmåde:
1. Hvidløg og løg snittes fint.
2. Tomater og basilikum hakkes groft.
3. Svits hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande.
4. Tilsæt både de friske tomater, dåsetomater, basilikum, vand og bouilion.
5. Lad det simre i 5 min.
6. Tilsæt godt med peber og lidt salt.
7. Kom nu oksedellerne op i tomatsaucen og lad det simre i ca. 10 min mere, eller indtil oksedellerne er helt varme.
8. Server det på squash-spaghetti eller fuldkorns spaghetti og kom lidt revet parmasan ost på toppen.

Hvis man ikke har en spiralizer til at lave squash-spaghetti, kan man sagtens bare rive squashen på et helt almindeligt rivejern.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk inspirerede oksefrikadeller