Oksedeller i tomatsauce
Jeg laver ofte med vilje for store portioner aftensmad, for så ved jeg at der er rester til dagen efter. På den måde sparer jeg tid i køkkenet, hvilket er skønt hvis man ved, at man kommer sent hjem. Den anden dag havde jeg lavet en stor portion oksefrikadeller, som jeg dagen efter benyttede i en dejlig tomatsauce med squash-spaghetti (man kan sagtens bruge fuldkorns-spaghetti) og parmasan. Super nemt og lækkert!
Oksedeller i tomatsauce med squash-spaghetti (2 store portioner):
10-12 oksefrikadeller (se tidligere opskrift)
1 fed hvidløg
1 stort løg
6 store tomater
En håndfuld frisk basilikum
1/2 dåse hakkede tomater
1dl vand
1/2 grønsags bouilionterning
Fremgangsmåde:
1. Hvidløg og løg snittes fint.
2. Tomater og basilikum hakkes groft.
3. Svits hvidløg og løg i lidt olie på en varm pande.
4. Tilsæt både de friske tomater, dåsetomater, basilikum, vand og bouilion.
5. Lad det simre i 5 min.
6. Tilsæt godt med peber og lidt salt.
7. Kom nu oksedellerne op i tomatsaucen og lad det simre i ca. 10 min mere, eller indtil oksedellerne er helt varme.
8. Server det på squash-spaghetti eller fuldkorns spaghetti og kom lidt revet parmasan ost på toppen.
Hvis man ikke har en spiralizer til at lave squash-spaghetti, kan man sagtens bare rive squashen på et helt almindeligt rivejern.
Ingen kommentarer endnu