Oksedeller i tomatsauce

Speltotto med ærter, rucola og champignoner

Risotto er en skøn ret, som kan laves på alverdens måder. Jeg plejer at kommer ærter, rucola og champignoner i.  Den anden dag prøvede jeg, at erstatte de hvide ris med speltkerner, hvilket virkelig smagte dejligt. Prøv det!

foto 1-8 foto 2-11

Speltotto med ærter, rucola og champignoner (4 personer):
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 stort løg
4 dl speltkerne (Hvis man ønsker en almindelig risotto, kan man skifte speltkernerne ud med risottoris – Arborio)
2 dl hvidvin
ca. 1-1,5 L grønsagsbouilion
En stor håndfuld rucola
150g frosne ærter
250g champinonger
90g parmasan

Fremgangsmåde:
1. Starte med at skære champinongerne i skiver og steg dem på en tør pande, indtil de er sprøde og gyldne.
2. Hvidløg og løg snittet fint.
3. Varm olien op i en stor gryde eller sautepande, tilsæt hvidløg og løg og svits dem et par minutter.
4. Tilsæt speltkernerne, rør godt rundt og lad dem stege i ca. 2 minutter.
5. Tilsæt hvidvinen og rør rundt. Lad det koge ind.
6. Tilsæt bouillon, lidt af gangen og lad det koge ind, før du tilsættes mere. Dette bliver man ved med i ca. 25 min eller indtil speltkernerne er møre.
7. Tilsæt nu rucola, de forsne ærter og de stegte champinonger. Rør godt rundt.
8. Parmasanen rives og tilsættes som det sidste.
9. Smag til med salt og peber.
10. Server evt. med et lækkert stykke kød eller en salat. Jeg drysser nogle gange serrano skinke, som jeg har bagt i ovnen, hen over risottoen.

2

  • I needed to thank you for this wonderful read!! I definitely loved every bit of it. I have you book-marked to check out new stuff you post…|

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • GoodiesByGrundtvig

      Thanks Sac Evelyne Hermes! I’m glad that you like my blog and follow it 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksedeller i tomatsauce