Lilla Kafferosteriet i Malmø

Blomkålspizza med kartoffel, rosmarin og mascarpone

Nu har jeg efterhånden lavet en del versioner af pizza med blomkålsbund og synes denne version er den bedste. Man kan godt risikere at få en lidt slatten pizza, hvis man kommer tomatsauce ovenpå, derfor er det perfekt med tynde skiver kartoffel, rosmarin og ost i stedet. Derudover dufter den fantastisk! Prøv den du kommer ikke til at fortryde det.

IMG_6569

Blomkålspizza med kartoffel, rosmarin og marscapone (2 personer)
Et blomkål
2 store æg eller 3 små
150g revet ost (både mozarella og cheddar kan bruges)
2 spsk fiber husk
1 spsk oregano
salt og peber

400g kartoffler
1 halv bøtte mascarpone
En lille håndfuld frisk rosmarin
ca. 100 g revet ost

Fremgangsmåde:
1. Riv blomkålen fint.
2. Bland blomkålen, æg, ost, fiber husk, oregano og salt og peber til en ensartet masse.
3. Kom ‘dejen’ ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat dejen ud, så den er tynd og ensartet. Brug evt. en dejskraber.
4. Bag blomkålsbunden i ca. 15 min. i en forvarmet ovn på 240grader. Hold øje med den.
5. Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde skiver.
6. Vask og hak rosmarinen groft.
7. Tag bunden ud efter 15 minutter, kom kartoffel skiverne på i et lag.
8. Brug en teske til at komme små klatter af mascarponen på kartoffelskiverne.
9. Drys den revede ost og rosmarinen ud over pizzaen.
10. Bag pizzaen igen i 15 min. eller indtil den er let gylden.
11. Kom evt. lidt olivenolie eller trøffelolie på pizzaen inden den serves.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lilla Kafferosteriet i Malmø