Lækre sunde bananpandekager

Lagkage med bærskum og sød avokadocreme

For lidt over en uge siden havde min kæreste fødselsdag, så derfor lavede jeg selvfølgelig lagkage. Jeg laver næsten altid den samme lagkage, da jeg ved, at den er en sikker vinder. De fleste er altid lidt skeptiske, når de hører at der er sød avokadocreme i, men de bliver altid glædeligt overrasket når de smager den. Det er en sød og syrlig creme, som pga. avokadoen bliver lækker blød og får en flot lysegrøn farve. Den søde avokadocreme er fra en af Camilla Plums kogebøger. På billederne kan I se lidt forskellige lagkager jeg har lavet, selvom udseendet er forskelligt, er indeholdet det samme.

lagkage rettet

Lagkagebunde (3 stk)
6 æg
200g sukker
150g mel
3 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:
1. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og luftig masse. Det tager ca. 6-8min.
2. Bland mel og vaniljesukker i en anden skål.
3. Sigt melblandingen, lidt af gangen, i æggemassen og vend det forsigtigt. Pas på at du ikke slår al luften ud af æggeblandingen.
4. Kom bagepapir på en bageplade. Hæld 1/3 af dejen ud på bagepapiret og smør dejen ud så det danner en cirkel. Du kan evt. tegne en cirkel på bagepapiret inden.
5. Lagkagebundene bages en af gangen, i cirka. 5-7 min. (eller til de er gyldne) i en 200 grader forvarmet ovn.
6. Lad bundene hvile på en rist indtil de er kolde.
Lagkagebundene kan sagtens laves dagen inden de skal serveres.

Bærskum
En pose frosne bær (jeg bruger enten hindbær eller skovbær)
1,5 dl. sukker
1/2 dl vand
Ca. 1/2 l piskefløde

Fremgangsmåde:
1. Kom bærene op i en gryde sammen med sukkeret og en lille smule vand. Lad det små simre i ca. 20 min., indtil det ligner marmelade. Smag til med sukker, men pas på det ikke bliver for sødt.
2. Kom bærgrøden op i en skål og sæt det på køl.
3. Når bærgrøden er kølet helt af, piskes fløden til flødeskum.
4. Vend bærgrøden i flødeskummet, til det har en fin lyserød farve.
5. Sæt bærskummet på køl indtil lagkagen skal samles.

Sød avokadocreme
2 meget modne avocadoer
1 1/2 dl flormelis
Saften fra 1 citron
Korn fra en 1/2 vaniljestang
Lidt under 1/2 liter piskefløde

Fremgangsmåde:
1. Kom to avokadoer (uden sten og skræl), flormelis, citronsaft og korn fra den halve vaniljestang op i en blender. Blend alle ingredienserne til en tyk ensartet masse.
2. Tilsæt derefter fløden lidt af gangen og blend igen, indtil fløden er pisket tyk.
3. Tilsæt evt. lidt mere flormelis eller citronsaft.

Pynt og ekstra indhold
En stor håndfuld makroner
Friske bær
Evt. mørk chokolade

Opbygning af lagkage:
1. Placer en af lagkagebundene på et kagefad.
2. Fordel lidt over halvdelen af bærskummet på lagkagebunden.
3. Knus makronerne og fordel dem ovenpå bærskummet.
3. Placer nu den næste lagkagebund på bærskummet og makronerne.
4. Fordel enten al avokadocremen eller den resterende bærskum, alt efter hvad du vil overtrække lagkagen med.
5. Placer den sidste lagkagebund.
6. Overtræk hele lagkagen med den sidste bærskum eller avokadocremen.
7. Pynt lagkagen med friske bær og evt. groft hakket mørk chokolade. Man kan også sagtens komme lidt friske bær indeni lagkagen.

Lagkagen er også super lækker dagen efter 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre sunde bananpandekager