Meatza

Lækre falafler

Cirka en gang om måneden holder nogle gamle studieveninder og jeg madklub, hvor vi skiftevis laver middag til hinanden. I sidste uge var det min tur til at lave middag til pigerne og menuen stod på falafler, bulgursalat, kikærtepandebrød og to slags skyrdressing. Efterfølgende serverede jeg lidt improviseret  koldskålis og rabarber/hindbær is, lavet på soyafløde.
IMG_6617

Falafler (6 personer) 
400g tørrede kikærter
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 lille rød chili
Et stort bundt persille
Et stor håndfuld friske koriander (du kan bruge basilikum i stedet eller mere persille)
3 æg
5 tsk spidskommen
Saft fra en halv citron
4 spsk kikærtemel (du kan også bruge hvedemel eller rasp)
Salt og peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
1. De tørrede kikærter skal ligge i blød natten over. Når kikærterne har ligget i blød hældes vandet fra.
2. Blend kikærterne, løg, hvidløg, chili,  persille og koriander, enten i en blender eller med en stavblender. Det skal blendes så det er en ensartet masse, uden for mange klumper.
3. Tilsæt nu æg, spidskommen, citronsaft, kikærtemel, salt og peber. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte mere mel.
4. Varm olien op på en pande.
5. Brug en spiseske til at forme falaflerne. Steg dem gyldne på panden.
6. Når man laver så mange falafler, plejer jeg at sætte de færdige falafler i et ildfastfad ind i ovnen på 100-150grader. Så undgår man at de første er kolde, når de sidste er færdige.
7. Server med evt. en frisk salat og lidt brød eller i pitabrød med blandet grønt.

Falaflerne kan sagtens fryses!

Opskrift på kikærtepandebrød kommer en af dagene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meatza