Nøddebrud med mørk chokolade

Rødbede/gulerods-boller uden mel

Nu hvor jeg har erhvervet mig en lækker juicepresser, så tænkte jeg at man måtte kunne bruge alt det overskydende grøntsagspulp til et eller andet. Derfor har jeg eksperimenteret med det overskydende pulp fra rødbeder og gulerødder. Resultatet blev rødbede/gulerods-boller, som jeg brugte som burgerboller den anden aften. I bollerne kom jeg kyllingebryst, hjertesalat, tomat, agurk, hjemmelavet guacamole og basilikums-skyr-dressing.

DSC00628

DSC00640

DSC00629

DSC00650

DSC00697

Ingredienser (4 stk)
400g overskydende rødebede og gulerods pulp
2 æg
2 æggehvider
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 spsk hørfrø
1 spsk solsikkekerner
3 spsk psyllium-frøskaller (HUSK)
1/2 dl kokosfibre
En lille smule hakket frisk timian (ca. 2 spsk)
Lidt peber
Sesam

Fremgangsmåde:
1. Start med at gemme grøntsags pulp fra din juice. Det kan højst holde sig 2 dage i køleskabet.
2. Tænd ovnen på 200 grader.
3. Alle ingredienser blandes i en skål. Dejen skal være en smule våd. Lad dejen hvile i ca. 10 min.
3. Form nu 4 store boller eller 6 små, alt efter hvad du ønsker. Husk at presse dejen godt sammen. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
4. Drys lidt sesam på boller.
5. Bag bollerne i ca. 35 min. eller 25-30min hvis du har lavet 6 boller.
6. Lad bollerne hvile. Opbevar dem i køleskabet eller frys dem ned.

Jeg skar bollerne over og varmede dem i ovnen inden jeg servede dem som burgerboller. De er også lækre hvis man rister dem og kommer lidt avocado, salt og citronsaft på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddebrud med mørk chokolade