Græsk inspirerede oksefrikadeller
Jeg tror aldrig, at jeg har prøvet at lave helt almindelige frikadeller, for jeg kommer altid til at tilsætte en masse urter og krydderier. Den anden dag fik jeg så lavet nogle græsk inspirerede oksefrikadeller, hvor jeg både kom oliven, cremet feta, rosmarin og basilikum i. Opskriften giver en ret stor portion frikadeller, så dagen efter benyttede jeg de resterende deller i en tomatsauce til spaghetti (opskriften kommer i løbet af ugen).
Oksefrikadeller (ca. 20 deller):
400g oksekød 5-8%
1 æg
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 sorte eller grønne oliven
Lille bundt frisk basilikum
Lille håndfuld frisk rosmarin
1/2 dl mælk
1/2 dl rugmel
150 g feta (jeg brugte en cremet feta ved navn Domyati)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Løg, hvidløg, basilikum, rosmarin snittes fint.
2. Oliven snittes groft.
3. Oksekød, æg, løg, hvidløg, basilikum, rosmarin, oliven, mælk, rugmælk røres sammen i en skål.
4. Fetaen skæres i små tern og røres i farsen.
5. Kom godt med salt og peber i.
6. Farsen formes til små deller og steges gyldne i olie (jeg brugte kokosolie).
Et lille tip, som min far har lært mig: Hvis du bruger en ske til at forme frikadellerne, så dyp skeen i den varme olie hver gang du bruger den, så får du nogle fine runde og glatte frikadeller.
Ingen kommentarer endnu