Friske vietnamesiske forårsruller

Stærk kyllingegryde med sorte bønner

Den anden dag lavede jeg en gryderet med kylling og sorte bønner. Min søde veninde S gav mig lidt inspiration, til hvilke grønsager og krydderier der ville passe godt til retten. Det blev virkelig lækkert, især med en lille klat skyr på toppen, idet retten er lidt stærk.

foto-5

Stærk kyllingegryde med sorte bønner (2 portioner)
2 kyllingebryster, skåret i mindre stykker
2 store løg, groft hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1/2 rød chili, finthakket

1 tsk stærk karry
3 tsk spidskommen
1/2 tsk stødt chili
1 tsk gurkemeje
1 tsk pakprika
1/2 tsk cayennepeber

220g kogte sorte bønner
1 dåse hakkede tomater
3 tsk tomatpure
1 bouillon terning, jeg brugte hønsebouillon, men grønsagsbouillon ville også fungere.
2 dl vand
Lidt ketchup

3 gulerødder, skåret i grove stykker
1/2 rød peber, skåret i grove stykker
1/2 grøn peber, skåret i grove stykker
1/2 sqaush, skåret i grove stykker

Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Start med at varme lidt olie i en stor gryde. Svits kylling, løg, hvidløg og chili.
2. Når kyllingen har fået lidt farve tilsættes karry, spidskommen, stødt chili, gurkemeje, paprika og cayennepeber. Rør grundigt, så det ikke brænder på.
3. Tilsæt sorte bønner, hakkede tomater, tomatpure, bouillon, vand og lidt ketchup.
4. Lad det simre 5 min.
5. Tilsæt gulerødder,  rød peber, grøn peber og sqaush. Lad det simre i ca. 15 min eller indtil grønsagerne er kogt lidt ud.
6. Smag til med salt, peber, evt. lidt ketchup hvis retten er for stærk.
7. Server med en klat skyr eller creme fraiche.
Man kan også servere retten med lidt brød eller ris.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friske vietnamesiske forårsruller