Lækre falafler

Hveder med bid i

I min familie har vi altid fået varme hveder enten aftenen før st. bededag eller på dagen. Jeg husker ikke at min mor bagte dem selv, men at de blev købt hos Reinh. van Hauen bageren og de var bestemt rigtig lækre, men jeg synes det var på tide selv at bage dem. Jeg har kigget lidt på nogle forskellige opskrifter og fået inspiration til min egen opskrift. De fleste opskrifter var kun lavet på hvedemel, men jeg har tilsat 100g fuldkorns rug, så de mætter lidt mere.

foto 1-9

foto 2-12

Hveder (12 stk.)
2 dl mælk
½ dl vand
25 g gær
1 tsk havsalt
1 æg
1spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
100g fuldkorns rug
350g hvedemel
40g smør
1 sammenpisket æg til pensling af bollerne

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken så den er “fingervarm”.
2. Kom mælken op i en skål, tilsæt vand,  gær og salt. Rør det godt ud i mælken, indtil gæren er opløst.
3. Tilsæt æg og sukker og rør godt.
4. Tilsæt kardemomme, rugmel og hvedemel.
5. Dejen og smørret æltes sammen på et melet bord. Ælt i ca. 4 min. Så smørret smelter og æltes ind i dejen.
6. Kom dejen tilbage i skålen og stil den et lunt sted, med et viskestykke over. Lad det hæve til dobbelt størrelse i ca. 1-1,5 time.
7. Kom dejen ud på et melet bord og del den i 12 lige store stykker.
8. Form bollerne og placer dem tæt, men uden at røre hinanden,  i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1-1,5, så de hæver lidt ind i hinanden. (Mine stod lidt for langt fra hinanden, så de er mere runde end hveder normalt er)
9. Tænd ovnen på 200 grader.
10. Når bollerne har hævet, pensles de med et sammenpisket æg. Og bages i ca. 15 min.
11. Skær bollerne over og rist dem i ovnen eller på en brødrister.  Bollerne nydes med kold smør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre falafler