Hjemmelavet koldskål

Meatza

Som man nok kan se på min blog, så er jeg ikke så god til at bruge kød i min madlavning. Jeg bruger for det meste kylling, hvilket nok skyldes, at jeg ikke er den store fan af bøffer og  kød generelt. Altså jeg kan godt lide kød i små mængder, men så skal det helst være i en form for gryderet eller have tilsat en masse krydderier. Lidt uheldigt for min kæreste, som tit efterspørger mere kød og bøffer. Derfor lavede jeg, den anden dag, denne rigtig lækre meatza (pizza med bund af kød). Man kan helt selv bestemme hvad man kommer ovenpå sin meatza, så det er bare at være kreativ.

 foto-10

Meatza (2 personer)
400g oksekød, helst øko ( jeg brugte 3-7%)
1 æg
3 tsk fiber husk
1 tsk chili flager
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
1 lille løg

Topping:
1/2 dåse tomatpure
1 rødløg
En lille dåse majs
1 rød peberfrugt
3 cherrytomater
Lidt feta
100g revet ost

Fremgangsmåde:
1. Rør oksekød, æg, fiber husk, chili flager, basilikum, oregano og det finthakkede løg sammen til en ensartet masse. Lad det hvile på køl i 10-15 min.
2. Skær rødløget i skiver og steg det i lidt olie. I ca. 5 min, eller indtil de er let klare.
3. Skær peberfrugten og tomaterne i skiver.
4. Skær fetaen i små tern.
5. Kødet “smøres” på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg brugte en dejskraber til at trykke kødet ud i en cirka, så det fik form af en almindelig pizza. Den skal have en tykkelse på ca. 1 cm.
6. Bag kødbunden, uden topping, i 15 min. på 200grader.
7. Tag bunden ud og smør tomatpureen ud på hele bunden.
8. Tilsæt majs, peberfrugt, tomater, de stegte rødløg, feta, revet ost og drys med lidt oregano.
9. Bag meatzaen igen i ca. 15 min. eller indtil osten er smeltet.
10. Server evt. med lidt salat.

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet koldskål