Kyllingesuppe med porre
Ingredienser (4 personer)
1 hel kylling (ca. 1,4kg) gerne økologisk
Vand
3 porre
5 gulerødder
3 stilke bladselleri
2 løg
3 fed hvidløg
Et lille bundt persille
Et lille bundt timian
2 laurbærblade
Salt og peber
1/2 bouilion terning
Fremgangsmåde:
1. Kom hele kyllingen op i en stor gryde. Dæk kyllingen med vand. Bring det i kog.
2. Tilsæt salt, bouillonterningen, den grønne del af porrerne, de halve løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, persille, timian og laurbærblade.
3. Lad det hele koge i ca. 1 time, tjek at kyllingen er mør.
4. Tag kyllingen op, fjern skindet og pil al kødet fra skroget. Skær kødet i mundrette stykker.
5. Sigt suppen. Tag det grønne fra porrerne fra. Hæld suppen tilbage i gryden, sammen med alle grønsagerne, den hvide del af porrerne samt kyllingekødet.
6. Lad suppen simre i ca. 20 og smag til med salt og peber.
7. Server suppen med lidt hakket persille på toppen og lidt fuldkornbrød.
Ingen kommentarer endnu